Союзники України вважають конструктивною участь Китаю у зустрічі в Джидді – FT

Війна, Новини, Політика

Європейські посадовці назвали контруктивною участь Китаю у зустрічі радників лідерів держав щодо української “формули миру” в Джидді.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Financial Times

За словами європейських посадовців, Китай дав зрозуміти, що готовий брати участь у подальших міжнародних переговорах щодо врегулювання війни в Україні.

Зазначається, що союзники України привітали “конструктивну” участь Китаю в форумі у Саудівській Аравії, куди не запросили представників РФ.

За даними FT, зустріч у Джидді завершилася в неділю без конкретних зрушень. Але присутність Пекіна, який раніше відмовився брати участь у подібних переговорах у Копенгагені, була сприйнята як перелом у бік Києва й стала головною подією серед учасників заходу.

Один європейський дипломат сказав, що Китай “виглядає конструктивним” і “прагне показати, що [він] не Росія”. “Сама присутність Китаю показує, що Росія стає все більш і більш ізольованою”, – сказав він.

Інший європейський посадовець сказав, що Китай “брав активну участь і позитивно поставився до ідеї третьої зустрічі на цьому рівні”.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.