У Саудівській Аравії почалася зустріч щодо української “формули миру”

Війна, Новини, Політика

У Саудівській Аравії почалася зустріч щодо майбутнього саміту “формули миру”, яку запропонувала Україна.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Європейську правду“, Al Jazeera.

В зустрічі у Джидді, яка є вже другою зустріччю щодо саміту “формули миру” (після першої у Копенгагені) беруть участь радники з нацбезпеки та політичні радники лідерів близько 40 країн.

Серед них і ті, що не входять до західного табору – зокрема, Китай, Індія, Індонезія, Мексика, Чилі, ПАР. Участь Китаю глава МЗС України назвав “суперпроривом”.

Росію, як відомо, до участі не запрошували.

Заступник голови Офісу президента України Ігор Жовква раніше розповів, що на зустрічі, яка триватиме два дні, країни розподілять між собою відповідальність щодо окремих пунктів української “формули миру”.

Він додав, що жоден із лідерів не висловив заперечень щодо необхідності української “формули миру”, й зауважив, що альтернатив їй пропонують усе менше.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.