Суд дав 4 роки тюрми ексдиректору Надвірнянського лісгоспу, який на смерть збив 9-річну дівчинку та втік

Кримінал, Новини

Івано-Франківський міський суд виніс вирок ексдиректору Надвірнянського лісгоспу та ексдепутату Яремчанської міськради Василю Павлюку, який збив на смерть дитину та втік.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Бліц-Інфо.

Суд визнав Павлюка винним та призначив йому чотири роки позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на два роки.

Як йдеться у вироку, ДТП сталася 20 січня 2022 в селі Лоєва, де узбіччям дороги рухалась жінка з двома дітьми – дівчинкою і хлопчиком. Порушивши ряд правил дорожнього руху, чоловік наїхав на дівчинку, після чого залишив місце події.

У суді екслісник своєї вини не визнав. Пояснив, що під час руху у селі Лоєва він відчув стук в правій частині автомобіля. Подумав, що це стукає ходова та не придав цьому уваги. Проїхавши ще деякий час вирішив розвернутись та подивитись чи випадково не наїхав на перешкоду на дорозі. Проїхавши місце, де відчув стук автомобіля та нікого не побачивши, знову розвернувся та поїхав додому.

Через деякий час йому зателефонували працівники поліції та повідомили, що він збив пішохода. Після огляду автомобіля побачив на ньому пошкодження на правому передньому крилі та фарі та поїхав на зустріч з працівниками поліції. Він додав, що під час руху постійно дивився вперед та не відволікався від керування автомобілем, однак чому не бачив пішохода та момент наїзду на нього пояснити не зміг.

“Незважаючи на те, що обвинувачений не визнав свою вину, його вина повністю доводиться сукупністю зібраних в кримінальному провадженні та досліджених в судовому засіданні доказів”, – зауважили у вироку.Натомість матір загиблої дитини у суді розповіла, що в той день поверталась зі своїми дітьми з магазину. Жінка йшла дещо попереду них, бо поспішала додому. Моменту ДТП не бачила, але дітей попереджала, щоб вони рухались узбіччям. Про те, що дочку збила машина їй стало відомо від сина, який з сестрою йшов позаду. Після цього жінка подзвонила своєму брату та викликала швидку допомогу. Також повідомила, що на момент ДТП не падав сніг – він почав падати вже після.

Тож суд, розглянувши усі матеріали справи, визнав Павлюка винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 286 та ч. 1 ст. 135 КК України та призначити йому покарання:

– за ч.2 ст.286 КК України – три роки позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на два роки;

– за ч. 1 ст. 135 КК України один рік позбавлення волі.

На підставі ст.70 КК України за сукупністю кримінальних правопорушень шляхом повного складання призначених покарань визнати Павлюку остаточне покарання – чотири роки позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на два роки. А строк відбуття покарання рахувати з моменту його затримання для виконання вироку.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.