У Франківську встановили меморіальні дошки загиблим воїнам Віталію Кадолу, Степану Дутчаку та Артуру Грималюку

Війна, Новини, Політика

В Івано-Франківську 27 лютого вшанували пам’ять загиблих на війні випускників ліцею № 13 Віталія Кадола, Степана Дутчака та Артура Грималюка.

Про це інформує  щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

На фасаді навчального закладу захисникам встановили меморіальні дошки, повідомив на Facebook-сторінці міський голова Руслан Марцінків.

“Для мене це — особливе відкриття. Один з воїнів — Віталій Кадол — був у мене в гуртку пластовому. Я в нього був виховником і пригадую його дуже життєрадісним хлопцем. Шкода, що війна забирає найкращих, що вона забирає тих, хто міг би ще довгі роки будувати цю державу. Вічна пам’ять героям”, — написав Марцінків.

Віталій Кадол — молодший лейтенант та командир гірсько-штурмового взводу 10 гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”. Після 24 лютого 2022 року вступив до лав Збройних сил України. Боєць загинув під час бою поблизу Спірного на Донеччині.

Артур Грималюк — стрілець першого відділення другого стрілецького взводу, стрілецької роти. Військовослужбовець загинув 7 грудня 2022 року внаслідок ворожого артилерійського обстрілу поблизу міста Гуляйполе Запорізької області. Йому було 33 роки.

Степан Дутчак служив з 2014 року спочатку у десантно-штурмових військах, після завершення контракту перевівся у снайперську роту. З початком великої війни воював у Києві. Загинув 20 березня 2022 року від ворожого обстрілу. У нього залишилися троє дітей. Степана Дутчака нагородили орденом “За мужність” І ступеня.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.