Незабаром на вулицях Франківська курсуватимуть автобуси з Німеччини

Новини, Суспільство

Два комфортабельних автобуси для Івано-Франківська. Їх передали комунальному підприємству «Електроавтотранс» колеги з німецького міста Брауншвейг. Кондиціонер, камера відеоспостереження у салоні та сучасна кабіна для водія.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на Бліц-інфо.

Загалом в автобусі 85 пасажирських місць, з яких 36 – сидячих. Двигуни в транспортних засобах стандарту Євро-5. За словами директора КП «Електроавтотранс» Віталія Голутяка, автобуси повністю підходять для маршрутів нашого міста. До того ж, збільшення автопарку – це можливість краще готувати транспорт для перевезення пасажирів перед виходом на лінію, йдеться на сайті міського голови Руслана Марцінківа.

«Ми збільшуємо кількість автобусів, оскільки їх не вистачає. Люди вимагають більше автобусів на маршрутах, але можливості підприємства на сьогоднішній день практично вичерпано. Ми випускаємо більше 90% всієї автобусної техніки, яка в нас є. Тому коли ми збільшуємо якісь маршрути, а збільшувати немає за рахунок чого. Тому плюс два автобуси – вони суттєво для нас, тому що ми зможемо і краще готувати техніку, і обслуговувати і зможемо додати якийсь автобус на лінію», – запевняє директор КП «Електроавтотранс» Віталій Голутяк.

КП «Електроавтотранс» співпрацює із 10-ма німецькими містами. Цього разу допомогу вирішили надати Брауншвейгське транспортне підприємство. Закуповувати в часі війни нові автобуси – складно. А маршрути у місті необхідно збільшувати, – каже Руслан Марцінків.

«Дякуємо транспортному підприємству Брауншвейга, які нам посприяли і ці автобуси сьогодні мають можливість бути в місті Івано-Франківську. І з часом, в короткі терміни будуть на маршрутах Івано-Франківська. Тому оновлюємо транспортний наш парк, збільшуємо кількість транспорту, тому що наша ціль – це весь транспорт має бути комунальний. Німецькі автобуси завжди це – добра якість, мало ламаються і добре їздять», – запевняє Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Натепер це вже три автобуси, які привезли з Німеччини, ще два протягом місяця привезуть з цієї ж країни до Івано-Франківська.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.