Турнікети, ножиці та інше: що знаходиться в аптечці військових у гарячих точках

Війна, Новини, Суспільство

У кожному підрозділі на війні проти російських окупантів є ротні медики.

Про це інформує  щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Є речі, які задля безпеки військові мають завжди з собою, а є речі, які лише у медиків.

Які функції виконують жінки на фронті журналістці Фіртки розповіла франківка Христина Кудрява, яка служить у Національній гвардії України.

«У них більше окомплектована аптечка. В тому числі й мають з собою наркотичні засоби задля обезболювання, і інші медичні елементи, якими вони володіють і знають, як їх правильно застосовувати.

Щодо нас, то ми намагаємося мати свою мініаптечку максимально у доступних місцях, а особливо турнікети. До нас приходять нові люди у підрозділ, і коли є час, вчаться працювати з аптечкою. Ми завжди наголошуємо, щоб не брали з собою те, з чим вони не вміють працювати. Бо на полі бою в таких випадках може бути паніка і розгубленість», – розповідає Христина Кудрява.

Тим часом мобілізаційні навчання дуже часто відбуваються вже безпосередньо на місці чи навіть в боях. І якщо є вільний час — усі тренуються.

«Свою аптечку, з якою я приїхала в зону бойових дій першого лютого, отримала в частині. Там не було добрих турнікетів, їх згодом нам вже доставляли волонтери. Як ці речі потрапляють у частину — я не знаю. Ймовірно, теж від різних волонтерських організацій або держава займається великими закупівлями. Моя частина найбільше співпрацює з Фондом Притули.

У нас в аптечці з собою постійно є три турнікети, нозофарингальна трубка, тампонада і ковдра, ножиці і рукавички обов’язково. Особисто я знеболюючого не маю з собою, але деякі хлопці беруть.

Щодо індивідуальної аптечки дбає кожен самостійно. Я з собою ніколи не беру те, що не знаю як працює», – ділиться військова.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.