«Найчастіше – осколкові поранення»: франківська військова розповіла про медичну складову на фронті

Війна, Політика, Суспільство

У російсько-українській війні військові здебільшого отримують осколкові поранення.

Про це розповіла франківка Христина Кудрява, яка служить у Національній гвардії України,  інформує  щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  Фіртку .

На околицях є населений пункт, куди звозять усіх поранених з Бахмутського напрямку.

«Там насправді дуже велике навантаження. Згодом, надавши необхідну медичну допомогу, хворих перевозять у Дніпро, а вже звідти розподіляють кого куди.

Мій хороший знайомий зараз їздить з ГУР на операції різного роду. Дуже хороший фахівець. З початку повномасштабного вторгнення він допомагав у Ірпіні та Гостомелі, а вже зараз у теперішніх гарячих точках», – каже Христина.

За її словами, якщо у їхній частині є поранені — їх стараються своєю машиною довезти або до пункту евакуації, де медики ними опікуються, або вже безпосередньо у госпіталь, який знаходиться найближче.

«Для нас оптимально, отримавши хворого, затампонувати і накласти турнікет.

З тієї статистики, яку ми отримуємо, щодо надання невідкладної медичної допомоги, можна сказати, що в нас дуже хороша підготовка. З боку противника все зовсім інакше. Вони ще донедавна користувалися старими джгутами і нас то дуже тішило. Вже лише зараз закуповують китайські турнікети», – додала військова.

Христина Кудрява також частково координує волонтерську допомогу своєму підрозділу, тому постійно наполягає, щоб хлопці і дівчата на полі бою мали з собою по два-три турнікети CAT.

«Відверто, разом з волонтерською допомогою нам часом приходили такі турнікети, що можна було з розуму зійти. Навіть дерев’яні, пластмасові і металеві. Самому накласти їх було нереально. Поле бою — це не та історія, де можна експериментувати», – ділиться жінка.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.