Біля гори Парашка збудують гірський прихисток для туристів (фото)

Новини, Туризм

Біля підніжжя гори Парашка в межах національного природного парку «Сколівські Бескиди» на Львівщині збудують гірський прихисток. Туристи, які ходять в гори, зможуть у ньому перепочити і при потребі навіть переночувати.

Про це передає щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на zaxid.net.

Таку ініціативу запропонував «Пласт» у пам’ять про свого полеглого на війні побратима Тараса Гаврилишина. Про це повідомило управління туризму ЛОВА, де 2 лютого обговорили цю ідею.

Прихисток збудують з дерева на місці, де є найбільший потік туристів. Директор НПП «Сколівські Бескиди» Василь Приндак пояснив, що така пропозиція від туристів надходить вже давно, це питання їхньої безпеки в горах.

«Коли люди сходять в гори, вони можуть не розрахувати час і, вертаючись назад, не встигають спуститися в населений пункт засвітла. Вони зазвичай дзвонять нашим працівникам, які за ними йдуть і зводять донизу. Тому цей гірський прихисток мав би служити місцем перепочинку чи вимушеним нічлігом», – зазначив  Василь Приндак.

Прихисток збудують біля підніжжя гори Парашка, щоб не закривати природні краєвиди, також на самому хребті дошкульними будуть сильні вітри. На місці зведення прихистку зараз є маленька колиба. У новому прихистку має бути місце для вогнища і найнеобхідніші речі. На майбутнє там можна буде поставити сонячні панелі, щоб туристи могли зарядити телефони. Його прототипом має стати проста сільська хата.

Гірський прихисток зведуть на честь пластуна Тараса-Тимофія Гаврилишина, який загинув на війні.

«Ідея спорудження гірського прихистку на горі Парашка була колись у самого Тараса Гаврилишина. Тепер його товариші хочуть втілити в життя цей задум на згадку про Героя. У квітні у Тараса буде день народження і «Пласт» хоче оголосити збірку коштів на спорудження притулку», – повідомили в управлінні туризму і курортів ЛОВА.

Тарас-Тимофій Гаврилишин належав до юнацького куреня ч. 15 ім. Павла Полуботка у Львові, а згодом до 25 куреня УСП «Чорноморці» ім. Святого Миколая. Був інструктором з морського пластування. Також займався прокладанням гірських маршрутів, був туристичним гідом у Карпатах. У перші дні війни Тарас разом із іншими побратимами зголосився добровольцем до Збройних сил України. Проходив службу у 45 артилерійській окремій бригаді. Загинув у листопаді 2022 року в боях на південному напрямку.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.