Штормове попередження: прикарпатців попереджають про значний мокрий сніг

Новини, погода, Суспільство

По Івано-Франківській області та місту протягом доби четвертого лютого очікується значний мокрий сніг.

Про це пише Фіртка з посиланням на ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області.

Крім того, прикарпатців попереджають про посилення північно-західного вітру 17-22 м/с, на дорогах ожеледиця (1 рівень небезпечності, жовтий).

У зв’язку iз поступовим зниженням температури повiтря, 4-7 лютого на рiчках області очiкується поява льодових явищ у виглядi заберегiв та шуги.

Через значні снігопади, 3-5 лютого у високогiр’ї Iвано-Франкiвської області зберігається значна снiголавинна небезпека (3 рiвень).

Вкотре рятувальники нагадують про необхідність дотримання правил безпеки під час відпочинку у гірській місцевості. Зокрема, вирушаючи у туристичний похід, дотримуйтесь наступних порад:

    • уникайте походів поодинці, мінімальна рекомендована кількість учасників туристичної групи складає не менше ніж три особи;
    • обов’язково інформуйте своїх близьких і знайомих про проходження вашого маршруту й очікуваний час повернення з походу;
    • переконайтеся, що ваше екіпірування відповідає вимогам походу: візьміть з собою достатню кількість їжі та води (зігрівальні напої — чай, кава), а також необхідний теплий одяг та взуття, медикаменти;
    • поцікавтеся умовами місцевості та прогнозом погоди;
    • обов’язково візьміть з собою перевірені туристичні карти.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.