Припинити видачу росіянам туристичних віз до ЄС

Новини, Суспільство

Європейська народна партія, найбільша група у Європарламенті, закликала призупинити видачу росіянам туристичних віз за війну, яку РФ веде проти України.

Як повідомляє “Європейська правда”, таку заяву ЄНП оприлюднила у день, коли це питання мають обговорювати на неформальній зустрічі міністрів закордонних справ у Празі, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“Це неприйнятно, щоб російські туристи відпочивали на європейських пляжах та у ресторанах у той час, як їхні співвітчизники вбивають українців”, – йдеться у позиції партії.

Окремі європарламентарі у своїх заявах наголошують, що росіяни не повинні мати можливості поїздок до ЄС, якщо підтримують агресивну війну проти України, та доки війна триває – точно не повинні розраховувати на якісь візові привілеї, і найпершим кроком має стати призупинення візової угоди з рф від 2007 року.

Деякі окремо наголошують, що йдеться у тому числі про безпеку самого ЄС, оскільки під виглядом туристів мандрувати країнами блоку можуть і люди, пов’язані з російськими спецслужбами.

Як відомо, найактивніше за візові санкції проти росіян виступають держави Балтії та Фінляндія, натомість Франція, Німеччина та країни Південної Європи, які зацікавлені у російських туристах – проти.

За словами головного дипломата ЄС, країни навряд чи домовляться про повну заборону туристичних поїздок, але можуть погодити певні зміни до чинних правил видачі віз громадянам росії.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.