На Івано-Франківщині 69% закладів освіти мають укриття та готові до навчального року

Війна, Новини, Політика, Суспільство

В Івано-Франківській області 69% закладів освіти облаштували укриття та готові до нового навчального року.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на керівника департаменту освіти та науки Віктор Кімакович.

З його слів, після 1 вересня кількість таких навчальних закладів збільшиться до 70%. Зараз у кожній територіальній громаді працюють спеціальні комісії, які стежать, щоб укриття були облаштовані згідно із нормами.

“Щодня ситуація міняється на краще. Зараз у нас є 10% шкіл, які не придатні для створення укриттів. Їх є приблизно 50. Ще 20% закладів освіти завершать облаштовувати укриття після 1 вересня, бо вони не встигають це зробити. Там є або великі масштабні будівельні роботи, чи певні затримки. Але ми хочемо, щоб протягом жовтня 90% наших закладів працювали на очній формі навчання”, — каже Віктор Кімакович.

За його словами, батьки можуть самостійно обирати форму навчання для своїх дітей. У тих школах, де офлайн-навчання неможливе, курсуватимуть автобуси, щоб довозити учнів до закладів, які мають сховища.

Перший заступник начальника Держслужби з надзвичайних ситуацій в області Ігор Оксентюк розповів, що перевірка укриттів у школах розпочалася ще у червні.

“Комісії розробили методичні рекомендації щодо вимог укриттів. Комісії продовжують свою роботу й зараз, бо усі проблемні питання, які зафіксували раніше, перевіряють. До кінця вересня усі заклади будуть готові, — говорить Ігор Оксентюк. — Зараз за кожним освітнім закладом закріплений працівник Держслужби з надзвичайних ситуацій, який має свої обов’язки. Протягом місяця він повинен провести тренування для учнів, переглянути ще раз, чи виконані всі норми у школах”.

Голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук повідомила, що з 1 вересня в прикарпатських освітніх закладах навчатимуться 3 210 дітей, які вимушено переїхали з інших областей України.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.