Жданов відповів, чи може Україна випускати та модернізувати ТРК “Точка-У”

Економіка, Новини, Політика

Усі документи на цей ракетний комплекс перебувають у Росії, зазначив експерт.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Олега Жданова.

Відомий військовий експерт Олег Жданов розповів, чи може Україна модернізувати або ж випускати тактичні ракетні комплекси (ТРК) “Точка-У”.

“На жаль, ні. Модернізація та випуск цих установок і ракет дуже ускладнений. Це не наші ракети. Вся документація на цей комплекс перебуває у РФ. Тому ми не можемо її виробляти і не можемо її модернізувати”, – заявив він.

При цьому Жданов додав, що ремонт та відновлення установок можливі: “Як мені говорили ракетники, пускова установка розрахована на 20-30 пусків. Її ремонт і відновлення можливі”.

ТРК “Точка-У”: що відомо

Це радянський тактичний ракетний комплекс дивізійної ланки.

Ракета комплексу “Точка-У” являє собою керовану бортовою інерціальною системою на всій ділянці польоту одноступінчату твердопаливну ракету.

Бортова інерціальна система управління оснащена бортовим обчислювальним комплексом, гіроскопом 9б64 і датчиками кутових швидкостей і прискорень, які забезпечують корекцію польоту ракети та точність ураження.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.