рф може добровільно вивести війська з України: генерал озвучив сценарій

Новини, Політика

росія може вивести свої війська з України під тиском ЗСУ, в такому випадку буде укладено угоду під міжнародні гарантії Києву.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Обозреватель“.

Такий прогноз озвучив екс-глава Служби зовнішньої розвідки, генерал армії Микола Маломуж в інтерв’ю “Обозревателю“. За його словами, Росію також повинні визначити як країну, що представляє небезпеку для світу.

“Тому що загроза застосування ядерної зброї – це не тільки загроза для України або Заходу. Це загроза і Китаю, тому що при ядерному сценарії не виживе ніхто. Навіть при хороших партнерських відносинах з Росією, там розуміють, що Путін грає з вогнем, який загрожує і їм. А центр протистояння – тут, в Україні, тому тему потрібно закрити тут. А далі можна буде говорити про новий світопорядок, який забезпечував би стабільну безпеку і недопущення подальших агресивних дій Росії”, – говорить генерал.

Маломуж також детально пояснив, за яких умов ворожі війська можуть вийти з української території.

“Я допускаю, що під загрозою провалу, початку можливих системних наступальних операцій, підкреслюю-системних-тобто дуже потужної підготовленої операції в одному з секторів, де буде забезпечений дуже потужний удар по військах ворога і їх втеча. Ось в цій ситуації, щоб далі не було повного розгрому, Росія може піти на умови, які ставимо ми. Я думаю, такий сценарій можливий. Ще й з тієї причини, що на якийсь час він врятує режим в Росії”, – каже Маломуж.

В іншому випадку, додає він, перспектива для РФ дуже сумна, але це гірше і для України, тому що процес може затягнутися.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.