Корбан мовчить про громадянство за порадою юристів, але каже – в Україні купа ізраїльських паспортів

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

Позбавлений українського громадянства бізнесмен і голова Штабу тероборони Дніпра Геннадій Корбан за порадою адвокатів уникає відповіді на питання про своє громадянство, але розказав, що в Україні мільйони людей мають паспорти інших держав.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Корбана в інтерв’ю ВВС.

“В мене була розмова з юристами зараз, міжнародна юридична група, яка займається моїм кейсом, готує серйозні позови проти України в Європейському суді, бо по суті мене розлучили з членами моєї родини, що ну просто нонсенс. Юристи готують різні кейси, тому мені дуже наполегливо рекомендували будь-які питання про стосунки з державою Україна, інші якісь стосунки – не розкривати в інтерв’ю, для того, щоб не вплинути на розгляд у судах. Тож ось коротке пояснення”.

За словами Корбана, те, що його позбавили українського громадянства, має “дуже глибокі і далекосяжні наслідки”.

Я поясню: адже насправді піднялася велика інституційна проблема в країні. У країні 40 млн осіб, з яких, я думаю, що 10 млн, напевно, мають паспорти (інших держав – ред.), я зараз не про себе. Я говорю про інституційну проблему.

Ми знаємо, що на Закарпатті прикордонні угорці мають угорські паспорти, багато людей зі Львівської області мають польські паспорти, люди, які живуть у Чернівцях, мають румунські паспорти. Єврейські громади, які є не лише в Дніпрі, а по всій Україні, люди, які живуть в Україні, народилися в Україні, багато з них мають паспорти Ізраїлю”.

За словами Корбана, проблема з подвійними паспортами в Україні – інституційна, і її “треба вирішувати”.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.