Водоекотехпром позбавив зарплати працівників, котрі на фронті. Кажуть, згідно з законом

Новини, Суспільство

Комунальне підприємство “Івано-Франківськводоекотехпром” припинило нарахування зарплати працівникам, котрі на фронті.

Про це повідомив працівник підприємства Ігор Гуменяк, публікуючи відповідний наказ,  інформує щоденна онлайн – газета  Голос ІФ з посиланням на “Галку“.

У КП обуреному працівнику порадили наступне: “Ігорку, читай закон”.

“19 липня 2022 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин» № 2352-ІХ. З цієї дати роботодавці вже не зобов’язані зберігати середній заробіток за працівником, якого увільнили від роботи на час військової служби. Щоб правильно оформити наказ про припинення виплати середнього заробітку мобілізованому працівнику у 2022 році, скористайтеся зразком з підказками від експертів MCFR Кадри. Щоб припинити виплату середнього заробітку мобілізованому працівнику керуйтеся нормами частини третьої статті 119 КЗпП у редакції Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин» від 01.07.2022 № 2352-ІХ (далі — Закон № 2352)”, – посилається на Закон прессекретар “Водоекотехпрому” Володимир Шпег.

З рішенням підприємства погодився і мобілізований до лав ЗСУ директор зі стратегічного розвитку КП “Водоекотехпром Андрій Грималюк:

Так каже закон, підприємство тут ні до чого.

Водночас на думку правниківякщо роботодавець й надалі бажає підтримувати свого мобілізованого працівника та виплачувати середню заробітну плату, він може це робити добровільно, законодавством це не заборонено. Рішення про збереження мобілізованому даних виплат роботодавець має зафіксувати в наказі.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.