“Результат говорить за себе”: в Івано-Франківську відзначили переможців Європейських університетських ігор-2022 (фото)

Новини, Суспільство

Сьогодні, 3 серпня, в Прикарпатському національному університеті відбулася пресконференція переможців Європейських університетських ігор-2022 серед баскетболу 3х3.

На пресконференції були присутні: тренер команди Юрій Процюк, гравчині команди та ректор університету Ігор Цепенда,  інформує щоденна онлайн – газета  Голос ІФ з посиланням на  Фіртку.

Головний тренер команди говорить, що турнір був дуже довгим і складним для команди.

“Турнір був дуже довгим. Нам прийшлося грати протягом 17 днів. Кожного дня нова гра і до неї треба було готуватися. Якщо у чемпіонатах раніше грали раз на тиждень і до неї готувалися. Тут – було дуже мало часу. Був такий момент, що за один день відіграли три гри”, – сказав Юрій Процюк.

Тренер подякував дівчатам, що вони змогли перебудуватися і слухали настанови.

“Результат говорить за себе. Лише одну гру ми програли румункам, на той час – все валилося і вже була втома.

В підсумку – перше місце у турнірі 3х3 і друге у турнірі 5х5 – це успіх, враховуючи силу тих суперників із якими ми грали.

Румунки – грають у Євролізі, у них досвідчена команда і до таких треба готуватися відповідно”, – говорить наставник.

Окрім цього, Юрій Процюк поділився планами команди на майбутнє.

“Відпочинку, як такого, не буде. Треба готуватися далі. Їдемо на турнір у Словаччину. Нас ще чекає фінал кубка України. Робота – не зупиняється.

Також, підготовка до сезону, підготовка до Чемпіонату Світу, української Суперліги. Все у процесі”, – додає головний тренер.

Гравчиня команди Вероніка Космач розповідає, що було дуже важко готуватися до турніру в умовах війни.

“Враховуючи ситуацію в країні, важко було готуватися, бо дехто знаходився за кордоном. Дівчата мали розклад тренувань і займалися самі.

У нас командний вид спорту, тому важлива не лише особиста фізична підготовка, а те, як ми зіграємося і як будемо взаємодіяти. У нас можливості  тренуватися разом не було”, – ділиться дівчина.

Також, спортсменка додала, що найважча гра була у фіналі.

“Найскладніша гра була у фіналі. Важко було і морально, і фізично. Сьома гра поспіль. Сонце. У когось алергія, у когось температура. Хоча тоді ми цього не усвідомлювали”, – додає Вероніка Космач.

Ректор університету Ігор Цепенда, теж поділився своїми емоціями.

“Треба розуміти, що участь у цих змаганнях брали 40 країн. Фактично, вся Європа була представлена. Потужні осередки, які формували студентський спорт. Нам дуже приємно, що наші студентки показали високий рівень майстерності. Потрібно пам’ятати, що ці команди є частиною збірних країн.

Для університету – це велика честь. У командному заліку – Україна зайняла третє місце.

Ми пишаємося тим, що наші дві команди були серед медалістів. Це спільний успіх, який переконує нас, що ми на правильній дорозі”, – підсумував ректор.

Також, Ігор Цепенда додав, що за результатами турнірів, дівчата і тренери мають бути премійовані.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.