Зеленський обговорив із Макроном теракт в Оленівці

Новини, Політика, Суспільство

У понеділок, 1 серпня, глава держави Володимир Зеленський поспілкувався телефоном зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном, розмова тривала півтори години. Сторони обговорили, окрім усього іншого, й нещодавній теракт у Оленівці.

Про це повідомляє офіційний сайт ОП, інформує щоденна онлайн – газета  Голос ІФ з посиланням на Слово і Діло».

«Ми ведемо війну проти справжньої держави-терориста. Сплановане цинічне знищення росією українських військовополонених в Оленівці є свідченням цього», – зазначив Зеленський.

Лідери держав обговорили й безпечну співпрацю. Зеленський відзначив схвалені Францією рішення щодо постачання нового сучасного озброєння, а також надану оборонну допомогу. Окремо було обговорено питання макрофінансової підтримки України.

Володимир Зеленський та Еммануель Макрон торкнулися й проблематики військових злочинів, які рф продовжує здійснювати в Україні.

«Всі винні мають бути покарані. Це наша принципова позиція», – наголосив президент України.

Раніше Макрон констатував, що війна в Україні триватиме, а літо та початок осені будуть «дуже важкими».

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.