Франківським волонтерам не вистачає парафіну та воску для окопних свічок

Новини, Суспільство

 Ведана Звенигородська близько року займалася виготовленням декоративних свічок, але війна змусила трохи змінити профіль. Відтепер вона виготовляє спеціальні свічки для захисників.

Про це інформує щоденна онлайн – газета  Голос ІФ з посиланням на “Галку “.

Зараз їй з волонтерами не вистачає необхідних матеріалів для виготовлення окопних свічок, а саме – немає чим заливати готові бляшанки.

“Ці чотири місяці наша майстерня працювала завдяки тому, що приносили люди. Але момент, якого я так боялась, настав – немає з чим працювати, немає чим заливати вже готові бляшанки під окопні свічки. Дуже потрібен парафін, віск, недогарки свічок!”, – йдеться у дописі.

Якщо купувати парафін, то за день роботи використовується 35-50 кілограмів, а це 3 000-5 000 гривень в день, що для волонтерів нереальна сума.

“Тому маю до вас прохання, хто має вдома недогарки, приносьте, хто може зробити збір у своїх ОСББ, робіть, хто може піти по церквах, або попрохати знайомих священників віддавати нам недогарки, будь ласка, просіть!”.

За чотири місяці волонтери виготовили близько 6 000 окопних свічок.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.