Окупанти випустили по Миколаївщині 18 ракет, частину збили, – Кім

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

Російські загарбники вдарили зранку, 26 липня, по Миколаївщині 18-ма ракетами, зокрема, випустили дванадцять ракет типу С-300 і шість ракет Х-59 з літаків стратегічної авіації. Частину ракет знищили сили ППО.

Про це очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім розповів у ефірі національного телемарафону, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  посиланням на Укрінформ.

“У нас було зранку шість ракет Х-59 з літаків та дванадцять ракет типу С-300. Не всі вони влучили в ціль – частину збили, частину – ні. Але внаслідок ударів тих, що влучили в критичну інфраструктуру та підприємства, обійшлося без людських жертв”, – зазначив Кім.

За його словами, внаслідок вранішнього обстрілу, зокрема, зруйновані три секції залізничного мосту, зазнали пошкоджень споруди автопідприємства та інші цивільні об’єкти й приватні будівлі.

Очільник ОВА пояснив масований обстріл Миколаївщини тим, що ворог не має успіху на фронтах, де точаться бої, і наші ЗСУ знищують склади боєприпасів та командні пункти – тому росіяни й завдають ударів по мирних населених пунктах.

Як повідомлялось, 26 липня по півдню України завдано масованого ракетного удару, серед іншого із застосуванням авіації, з напрямку Чорного моря. Зокрема, завдано удару по Миколаєву. Уражено підприємство та критична інфраструктура.

Як зазначив мер Миколаєва Олександр Сєнкевич, внаслідок обстрілу Миколаєва пошкоджено одну з котелень.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.