Уряд Іспанії готується передати Україні танки Leopard 2A4 та БТР M113, – ЗМІ

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

Уряд Іспанії готується передати Україні 10 бойових танків Leopard 2A4 та 20 БТР M113, які перебувають на озброєнні іспанської армії.

Про це передає щоденна онлайн – газета  Голос ІФ з посиланням на іспанський інтернет-портал InfoDefensa.

Згідно з джерелами видання, відповідальні за оборону наразі вивчають можливість передачі одиниць цієї зброї уряду України у відповідь на неодноразові запити Києва. Рішення стане поворотним щодо типу військової допомоги, яку уряд Педро Санчеса надає Україні, оскільки дотепер вона в основному обмежувалась оборонними матеріалами та легким озброєнням, пише видання.

Операція з передачі Києву цієї військової техніки може бути побудована “трикутником”. Після того, як Leopard 2A4 та M113 перейдуть у власність України, український уряд профінансує їх оновлення та модернізацію на території Іспанії за рахунок коштів Європейського фонду миру ЄС. Для цього необхідно буде укласти контракт з іспанськими компаніями. Завершальним етапом стане перекидання техніки у зону бойових дій.

Група українських експертів відвідала Іспанію в останні два тижні, щоб оглянути стан техніки та визначити рівень необхідності оновлення та модернізації.

Згідно з іспанськими джерелами, системи озброєнь, які будуть передані Україні, не використовуються та перебувають на зберіганні.

Джерела заявили, що наразі передчасно говорити щодо обсягу фінансування модернізації озброєння та часових рамок передачі.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.