На Вінниччині арештовано понад 2 млрд грн активів російської компанії

Економіка, Новини, Політика, Суспільство

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора накладено арешти на активи підприємства на Вінничині, що займається виготовленням побутової хімії. Зокрема, арештовано корпоративні права – 100% статутного капіталу компанії в розмірі понад 1,5 млрд грн та продукцію і сировину на понад 500 млн грн. Кінцевим бенефіціаром підприємства є один із відомих російських олігархів із близького оточення президента РФ, власник російської косметичної корпорації. Про це повідомляє Генпрокуратура, пише щоденна онлайн – газета  Голос ІФ.

Встановлено, що менеджмент вінницького підприємства під час воєнного стану намагався приховати від націоналізації продукцію, діючи в інтересах російських власників. Не маючи на це законних підстав, вони хотіли вивезти її, використовуючи символіку Червоного Хреста.

Правоохоронцями проведено ряд обшуків, вилучено комп’ютерну техніку, серверне обладнання та інші документи. Опломбовано устаткування для виробництва побутової хімії та складські приміщення із сировиною та готовою продукцією вагою майже 5 тис тонн. Наразі вживаються заходи щодо передачі цих активів в управління АРМА.

Досудове розслідування за фактами зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права, незаконних дій щодо майна, на яке накладено арешт або майна, яке підлягає конфіскації, а також незаконного використання символіки Червоного Хреста (ч. 2 ст. 364-1, ч. 1 ст. 388, ч. 1 ст. 445 КК України) здійснюється Головним слідчим управлінням Нацполіції України за оперативного супроводу СБУ.Previous

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.