Німецькі ліві вимагають припинити постачання зброї Україні

Новини, Політика, Суспільство

Ліва партія Німеччини підтримує євроінтеграцію України, але виступає проти постачання зброї, яка потрібна Україні для протистояння російському вторгненню. Про це лідер німецьких лівих Мартін Ширдеван заявив в інтерв’ю телеканалу ZDF, яке було опубліковано 10 липня,повідомиляє  щоденна онлайн – газета  Голос ІФ. 

“Я зовсім не радикальний пацифіст щодо цього. Але, як і 40% населення Німеччини, я бачу небезпеку масової ескалації цієї війни, якщо Україні буде передано більше зброї”, – сказав він.

На його думку, загострювати увагу на ситуації в Україні – “безвідповідально” з боку канцлера Німеччини Олафа Щольца. Водночас Ширдеван стверджує, що його партія виступає за економічну і гуманітарну підтримку України та санкції проти Росії.
Контекст:

Ліва партія – третя за величиною партія Німеччини і найпотужніша сила в опозиції. За інформацією Deutsche Welle, це єдина сила в Німеччині, яка вимагає негайного виведення німецьких військ із закордонних місій та розпуску НАТО.

Німецьке видання Redaktionsnetzwerks Deutschland повідомляло, що на партійній конференції в Ерфурті наприкінці червня ліві засудили агресивну війну Росії проти України, але деякі члени політсили підкреслювали “спільну відповідальність НАТО за війну” і водночас звинувачували Україну в недотриманні Мінських угод з урегулювання конфлікту з Росією після 2014 року.

За даними німецького таблоїда Bild, Німеччина обіцяла Україні зброї на €675 млн, але передала лише 39,9%.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.