У Миколаєві викрито агентурну мережу спецслужб рф, яка корегувала обстріли міста

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури викрито агентурну мережу, яка за завданням представників спецслужб російської федерації займалася розвідувально-підривною діяльністю на території Миколаївщини. Одному з її учасників повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення та розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненому в умовах воєнного стану. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Про це інформує щоденна онлайн – газета  Голос ІФ.

За даними слідства, учасники ворожої мережі – мешканці м. Миколаєва, систематично збирали та повідомляли через Телеграм-канали представникам спецслужб рф інформацію про місця дислокації блокпостів, місцезнаходження та переміщення військовослужбовців і техніки Збройних Сил України. Також вони інформували про місця розташування державних органів та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій та інших об’єктів. По ним у подальшому завдавали ракетних та артилерійських ударів збройні сили рф. Про результати обстрілів агенти мережі також інформували своїх російських кураторів.

6 липня 2022 року одного з учасників агентурної мережі затримано. У ході санкціонованого обшуку за місцем його мешкання вилучено мобільні телефони, які містили листування з агентом спецслужб рф та іншими особами, що можуть бути причетні до спецслужб держави-агресора, російську символіку, вогнепальну та холодну зброю, боєприпаси та вибухівку, а також наркотичні засоби.

Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочинів.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.