Рінат Ахметов подав позов проти росії до Європейського суду з прав людини

Новини, Суспільство

Український олігарх Рінат Ахметов подав позов проти російської федерації до Європейського суду з прав людини.

Про це повідомило керівництво групи компаній System Capital Management, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на  Inkorr.

Ахметов вимагає від країни-агресорки компенсації за завдану під час російської агресії в Україні шкоди його підприємствам – зокрема, металургійному комбінату «Азовсталь» в Маріуполі.

«Як власник «Азовсталі» та багатьох інших промислових підприємств, які стали метою російських збройних сил, які вторглися в Україну, пан Ахметов робить все можливе для притягнення росії до відповідальності за руйнування, що вона сіє на території України», – йдеться у зверненні.

Точна сума компенсації, яку вимагає Ахметов, поки не визначена через війну, що триває, але ймовірно йдеться про десятки мільярдів доларів.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.