До уваги прикарпатців: кому передавати показники лічильника, якщо змінився постачальник газу

Економіка, Новини, Суспільство

На початку червня прикарпатців поінформували, що споживачів газу, які мали договори на постачання із компанією ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут», з 1 травня, відповідно до розпорядження Кабміну, автоматично переведено до «постачальника останньої надії» (ПОН) — «Нафтогаз України».

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на пресслужбу “Івано-Франківськгазу”.

У зв’язку з цим, у багатьох споживачів виникли питання – якій компанії передавати показання лічильника.

Незалежно, хто є вашим постачальником газу, «Нафтогаз України» чи будь-яка інша компанія показники лічильника необхідно передавати газорозподільній компанії «Івано-Франківськгаз». Облік газу – це компетенція винятково «Івано-Франківськгазу». Усі показники розміщуються на інформаційній платформі оператора газотранспортної системи, до якої мають доступ усі постачальники. Відповідно до цих даних, вони здійснюють нарахування за спожитий газ.

Передавати показники необхідно щомісяця з 1 по 5 число зручним для вас способом.

“Окрім того, незалежно, яка компанія здійснює постачання газу, «Івано-Франківськгаз» (в межах своєї ліцензійної діяльності) забезпечує безперебійний та безаварійний розподіл газу понад 420 тисячам споживачів. У послугу з розподілу входить забезпечення діяльності аварійно-диспетчерської служби, яка щоденно 24 години на добу 7 днів на тиждень ліквідовує витоки газу, а також ремонт та заміна газопроводів, обслуговування газорегуляторних та шафових регуляторних пунктів, які понижають і підтримують необхідний тиск в мережах, повірка та ремонт газових лічильників тощо”, – йдеться в повідомленні.

Від постійного виконання цих робіт залежить наявність газу у помешканнях споживачів. Ці роботи фінансуються з тарифу за доставку (розподіл) газу.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.