На Франківщині розпочався період активності отруйних змій: як вберегтися

Новини, Суспільство

Літо – пора відпочинку. В теплі літні дні місцеві жителі і гості Прикарпатті, поодинці і групами, спішать відпочити у мальовничих куточках регіону. Але всім потрібно бути дуже обережними при подорожах у гірській місцевості, а особливо збираючи гриби чи ягоди.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на Національний природний парк “Верховинський”.

В цей період активізували свою діяльність змії, укуси яких можуть призвести до летальних випадків.

“Кількість цих отруйних плазунів, на одиницю площі, досить висока. Напевно це пов’язано з сприятливими природними умовами при розмноженні цього виду земноводних. Тому кожен відпочивальник, ідучи до лісу чи гори, повинен мати з собою найпростіші засоби що допомагають тимчасово нейтралізувати укуси гадюк до надання лікарської допомоги”, – йдеться у повідомленні.

При укусі плазуна вище рани необхідно накласти тугу пов’язку. При першій можливості подзвонити на 103 і повідомити про своє місцезнаходження. Рекомендується пити дуже багато води, чаю, кави. Категорично заборонено вживання алкоголю.

“Працівники відділу державної охорони Парку, під час занять по підвищенню кваліфікаційного рівня, отримали від медпрацівників теоретичні заняття та практичні навики для надання першої допомоги в польових умовах. Інспектори з охорони ПЗФ, які чергують на території, оснащені медичними аптечками та радіозв’язком, і в разі необхідності можуть надати при укусі гадюки першу медичну допомогу, сприяти у виклику медпрацівників та доставці потерпілих до автомобільних доріг. Прохання до всіх відвідувачів дотримуватися правил поведінки на природно-заповідній території. Ваша уважність і обережність є основним критерієм безпечного відпочинку чи збирання ягід або грибів”.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.