Мати загиблого воїна Романа Ратушного передасть 50 000 тис. грн на розвиток франківського освітнього проєкту

Новини, Суспільство

Мати загиблого воїна Романа Ратушного, письменниця Світлана Поваляєва передасть 50 000 тис. грн франківському проєкту “Твоя підпільна гуманітарка”. Мати виконала прохання сина підтримувати незалежні й правдиві медіаресурси.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Facebook-сторінку засновника освітнього проєкту Остапа Українеця.

“Ми витратимо гроші на друк антології “Культурна експансія” — збірки розповідей про те, як Росія намагалась підпорядкувати й асимілювати українську культуру на різних рівнях — і як за всі століття, всупереч усьому, цього не сталося завдяки таким людям як Роман”, — написав Остап Українець

Також 16 червня головний редактор “Історичної правди” Вахтанг Кіпіані написав, що отримав від матері Романа Ратушного, письменниці Світлани Поваляєвої 100 тис. грн. Схожий допис зробив і головний редактор видання “Новинарня” Дмитро Лиховій.

Що відомо

Роман Ратушний загинув 9 червня під Ізюмом, захищаючи східний фронт. Боєць був розвідником 93 окремої механізованої бригади “Холодний яр”. 5 липня йому мало б виповнитися 25 років.

У 2018 році Ратушний очолив ініціативу “Захистимо Протасів Яр”, яка за рік стала громадською організацією. Її метою було зберегти зелену зону у Протасовому Яру в центрі Києва і не допустити забудови ТОВ “Дайтона Груп”.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.