Гроза, град та вітер: прикарпатців попереджають про погіршення погоди

Новини, Суспільство

В Івано-Франківській області оголосили штормове попередження.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації.

Зокрема, протягом доби 17 червня по області та місту очікується гроза, град та посилення південно-західного вітру, 15-20 м/с.

Прогнозують I рівень небезпечності, жовтий.

Крім того, надзвичайники радять не йти у високогір’я під час періодів погіршення погодних умов та просять туристів утриматись від походів у гори.

Вкотре рятувальники нагадують про необхідність дотримання правил безпеки під час відпочинку у гірській місцевості.

Зокрема, вирушаючи у туристичний похід, дотримуйтесь наступних порад:
    • уникайте походів поодинці, мінімальна рекомендована кількість учасників туристичної групи складає не менше ніж три особи;
    • обов’язково інформуйте своїх близьких і знайомих про проходження вашого маршруту й очікуваний час повернення з походу;
    • переконайтеся, що ваше екіпірування відповідає вимогам походу: візьміть з собою достатню кількість їжі та води (зігрівальні напої – чай, кава), а також необхідний теплий одяг та взуття, медикаменти;
    • поцікавтеся умовами місцевості та прогнозом погоди;
    • обов’язково візьміть з собою перевірені туристичні карти.

«Дбайте про свою безпеку та у випадку виникнення надзвичайної події негайно телефонуйте у Службу порятунку за номером 101», — наголосили надзвичайники.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.