Арештовані активи рф треба конфісковувати вже зараз – Подоляк

Новини, Політика, Суспільство
Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк наголосив на потребі конфіскації арештованих активів російської федерації уже сьогодні, адже саме росія, яка влаштувала війну, має платити за зруйновані будинки, масові убивства та інші жахливі наслідки повномасштабного вторгнення.

Про це Подоляк заявив у Твіттері, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Укрінформ.

“Арештовані активи Рф треба конфісковувати вже сьогодні. Росія має платити за війну, зруйновані будинки та масові вбивства. Платити кримінальними вироками, майном, арештами суверенних рахунків… За війну, зростання цін, за біженців і голод має платити тільки той, хто це влаштував”, – написав радник керівника ОП.

Загальна вартість активів росії та білорусі, на які Бюро економічної безпеки України (БЕБ) наклало арешт, становить понад 30 мільярдів гривень.

Офіс генпрокурора на початку квітня наклав арешт на 17800 залізничних вагонів, які належать підприємствам рф та республіки білорусь, в рамках розслідування кримінального провадження за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212).

З ініціативи СБУ заарештовано активи компанії – одного з найбільших виробників бетоноконструкцій, якою володіли особи з оточення путіна.

Також в Україні накладено арешт на майно, рахунки та корпоративні права російської групи компаній «Татнефть», їхня загальна вартість оцінюється в 2 млрд грн.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.