Резніков озвучив нові цілі України щодо зброї, серед них – літаки й ППО

Новини, Політика

Міністр оборони Олексій Резніков озвучив, отримання якої зброї далі домагатиметься Україна, серед цілей є бойові літаки й засоби протиповітряної оборони. 

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Олексія Резнікова у Facebook.

За словами міністра, наступні цілі України щодо озброєння такі:

  • Отримати значну кількість РСЗВ зразка НАТО та боєприпасів до них;
  • Забезпечити повне заміщення деяких існуючих калібрів радянського зразка (гармати зношені, снаряди не виробляються або їх дуже мало) на платформи, які поширені в країнах НАТО і забезпечені боєприпасами;
  • Домовитися з партнерами про перехід до постачання не у вигляді окремих платформ, а у вигляді цілісних підрозділів, що відразу готові до виконання бойових завдань (organic unit). Це значно підвищить ефективність на полі бою;
  • Залучити сотні одиниць важкої бронетехніки, без якої неможливий ефективний контрнаступ. “Радянська техніка переважно є застарілою і потребує приведення до бойового стану., а від партнерів ми поки отримуємо достатньо легку броню, не завжди зі зброєю”, – пояснив Резніков.
  • Отримати бойові літаки та засоби ППО/ПРО для захисту нашого неба.

“Ми вже отримали від партнерів, придбали на ринку, виготовили та передали Збройним Силам значну кількість зброї. Її вистачило б для переможної оборони від будь-якої армії у Європі. Але не від Росії.

Російський Молох (божество, якому приносили в жертву людей, – ред.) має у запасі ще багато засобів для пожирання людських життів задля задоволення свого імперського его.

Тому ми наголошуємо – Україні конче потрібне важке озброєння, і дуже швидко. Ми довели, що у нас немає страху перед кремлем, на відміну від багатьох інших. Але ми як країна не можемо собі дозволити стікати кров’ю, втрачаючи наших кращих синів і доньок”.

Резніков не може сказати, що задоволений темпами та кількістю постачання зброї, але вдячний країнам, які підтримують Україну. Зокрема, це США, Велика Британія, Польща, країни Баолтії.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.