Івано-Франківський суд засудив до 15 років за ґратами чотирьох громадян України, які перейшли на бік ворога (фото)

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Офісу Генерального прокурора Івано-Франківський міський суд визнав винними чотирьох осіб у державній зраді та визнанні правомірною збройної агресії РФ (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 436-2 КК України).

Про це пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на  Офіс Генерального прокурора.

Кожного з них засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Крім того, судом прийнято рішення про знищення речових доказів у справі – паспортів громадян НЗФ «ДНР», а також одягу військовослужбовців збройних сил РФ.

Прокурори у суді довели, що засуджені – троє стрілків і кулеметник 115 полку 3 батальйону 2 роти 2 взводу армії так званої «ДНР», будучи громадянами України перейшли на бік ворога в умовах воєнного стану. Вони брали участь у підготовці до проведення бойових дій загарбників проти України. Також засуджені визнавали правомірною збройну агресію РФ проти України, розпочату у 2014 році, і тимчасову окупацію частини території нашої держави. У березні 2022 року вони прибули на територію Харківської області з метою подальшої окупації території України збройними силами РФ. Там з бойовою зброєю та документами громадян «ДНР» їх затримали військовослужбовці Збройних Сил України.

Досудове розслідування за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора у кримінальних провадженнях здійснювалося слідчими управління СБУ в Івано-Франківській області.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.