На передовій загинув меценат і фермер з Коломийського району

Новини, Політика, рубрика призабуті імена, Суспільство

Війна забирає найкращих і найсміливіших.

Саме таким характеризують загиблого Василя Іщенка, депутата Снятинської міської ради, голову постійної комісії з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології, кадастру, рекреації та розвитку туризму, колишнього “афганця” та відомого фермера із села Стецева Коломийського району.

Про це пише передає щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на  “Голос України”.

Як власник малого приватного підприємства, Василь Іщенко обробляв орендовані землі та мав право на відтермінування від служби в армії. Та з початку російської агресії 55-річний патріот добровільно вступив до місцевого підрозділу Територіальної оборони і в його складі вирушив на схід країни. Загинув у запеклому бою на Слов’янському напрямку.

Василь Іщенко мав особливе почуття гідності й любові до Батьківщини, — розповідає про побратима-“афганця” голова Снятинської громадської організації спілки воїнів-інтернаціоналістів “Пам’ять” Іван Пирогов. — Під час служби в Афганістані був розвідником, нагороджений орденом Червоної Зірки та медаллю “За відвагу”. З початку російської навали в лютому виділив для потреб Збройних Сил дві тонни солярки, підтримував матеріально підрозділ тероборони, до якого вступив добровольцем із першого дня війни“.

У Стецевій наголошують, що Василь Іщенко був заможним чоловіком. Та свої статки заробив важкою працею. Починав з “нуля”: орендував ставки та розводив рибу. Фермеру довірили свої земельні частки мешканці Стецевої. А ще раніше, років із двадцять тому, так само трудився, як бджілка: власним комбайном орав-сіяв-жнивував на Вінниччині та Дніпропетровщині.

Снятинський міський голова Анатолій Шумко додає, що Василь Іщенко славився щедрим меценатством: підтримував багато соціальних проектів у громаді. Йому було для кого жити й кого захищати: після загибелі Героя у вічній скорботі залишилися його дружина Наталія, син, донька та п’ятеро внуків.

На колінах зустрічала свого Героя громада села Стецева. Так означили останню дорогу мужнього воїна і щирого патріота.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.