Відвіз сім’ю на Франківщину і повернувся на Cхід на війну. Історія загиблого бійця з Донеччини Олександра Кузьменка (відео+фото)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Вікторія Кузьменко з Донеччини поховала свого чоловіка — старшого лейтенанта, командира розвідувальної роти Олександра Кузьменка — на Алеї слави у Чукалівці Івано-Франківської громади.

До повномасштабного вторгнення сім’я з двома дітьми жили у Лимані Донецької області. У березні родина переїхала на Прикарпаття. Олександр повернувся на батьківщину боронити країну від російських окупантів, розповідає дружина кореспондентці Суспільного, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ .

43-річний військовий Олександр Кузьменко загинув у квітні 2022, відбиваючи у складі свого підрозділу наступ армії РФ на межі Харківщини та рідної Донеччини.

“Брат подзвонив і каже: “Олександр двохсотий”. Важко. Я не вірила. Я думала: помилилися, неправда”, — пригадує Вікторія.

Відвіз сім’ю на Франківщину і повернувся на схід на війну. Історія загиблого бійця з Донеччини Олександра Кузьменка

Тіло чоловіка опізнав його батько. Дружина наполягла, щоб Олександра поховали на Івано-Франківщині.

“Батько не погоджувався, але потім сказав: “Добре”. Чоловік загинув 15 квітня. Аж у вівторок (19 квітня — ред.) вони виїхали. Це було вже пекло. Вже почали росіяни обстрілювати Лиман. Тут ми його поховали, в Івано-Франківську, на Алеї слави. Вже у нього і сусіди є, хлопці вже після нього”, — розповідає Вікторія.

Відвіз сім’ю на Франківщину і повернувся на схід на війну. Історія загиблого бійця з Донеччини Олександра Кузьменка

Побратими Олександра розповіли дружині, що її чоловік загинув під час ворожого артилерійського обстрілу. Смертельним стало поранення в голову.

Олександр Кузьменко був підприємцем, мав меблеве виробництво. У 2014-2018 роках служив у Збройних силах України. Після 24 лютого він одразу пішов до військкомату в рідному Лимані, потрапив до тероборони Лисичанська. Родину збройник евакуював на Івано-Франківщину.

Відвіз сім’ю на Франківщину і повернувся на схід на війну. Історія загиблого бійця з Донеччини Олександра Кузьменка

Україна для нього була понад усе – це я знаю точно. Він по-іншому не міг. Я чоловікові казала, просила: “Давай ти залишишся тут”. А він відповідав: “Я там знаю все краще. Окрім мене немає кому”, – переповідає Вікторія.

Дружина Олександра каже, що зараз в її домі у Лимані живуть російські окупанти. Разом з двома дітьми та батьками намагається облаштувати життя на Івано-Франківщині.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.