Футбольні чемпіонати в Україні можуть відновити вже у серпні

Новини, Суспільство

Україна планує відновити футбольні чемпіонати у країні у серпні.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на президента Української асоціації футболу Андрія Павелка в інтерв’ю Associated Press.

“Я говорив з нашим президентом Володимиром Зеленським про те, як важливо, щоб футбол відволікав… Ми разом прийняли рішення, що у серпні відновимо чемпіонат України… Гратимемо на всіх рівнях: УПЛ, перша ліга, друга ліга, жіночий чемпіонат.

На всіх рівнях ми розпочнемо у серпні. Рішення ухвалено спільно з президентом України”.

Павелко зустрівся з президентом ФІФА Джанні Інфантіно в Парижі та президентом УЄФА Олександром Чеферіном у Любляні та повідомив, що Україна відновить чемпіонати під час воєнного стану, під бомбами та розраховує на підтримку футбольних спілок.

За словами Павелка, УАФ обговорить із владою та військовими, як це безпечно все організувати.

Футбольний чемпіонат України було призупинено у зв’язку з введенням воєнного стану 24 лютого 2022 року через повномасштабний напад РФ.

Чемпіонат мав відновитися після зимової перерви 25 лютого.

У півфінальному поєдинку плей-офф Чемпіонату світу-2022 з футболу, звідки вигнали Росію за напад на Україну, підопічні Олександра Петракова перемогли національну команду Шотландії з рахунком 3:1 і тепер зіграють 5 червня зі збірною Вельсу за вихід до фінальної частини чемпіонату.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.