Розвідка Британії пояснила, чим ризикує росія у боях за Сєвєродонецьк

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

Окупанти кинули всі сили на захоплення ключового для них міста Луганщини. 

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на  заяву розвідку Великої Британії.

росія на Донбасі в районі Сєвєродонецька досягла більших локальних успіхів, ніж раніше, за рахунок зосередження сил і вогню на відносно невеликій території. Однак це змушує росію ризикувати в інших місцях на окупованих територіях.

У Міноборони Британії зазначили, що продовжуються сильні обстріли, ймовірно, йдуть вуличні бої на околицях Сєвєродонецька.

Водночас політична мета росії, ймовірно, полягає в тому, щоб повністю окупувати територію Донецької та Луганської областей.

“Для цього росії необхідно забезпечити подальші складні оперативні цілі за межами Сєвєродонецька, включаючи ключове місто Краматорськ та магістральну дорогу М04 Дніпро-Донецьк”, – заявили у розвідці.

Крім того, зазначається, що захоплення росією Лимана підтримує її основні оперативні зусилля, якими, ймовірно, залишається оточення Сєвєродонецька та закриття котла навколо українських сил у Луганській області.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.