Світові загрожує вибухове зростання цін на продовольство – Зеленський

Економіка, Новини, Політика, Суспільство

Через війну росії проти України світові загрожує вибухове зростання цін.

Про це повідомив глава держави Володимир Зеленський у зверненні до політиків та народу Індонезії у п’ятницю, 27 травня, Про що повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Лідер українців нагадаємо про те, що країна-агресор перекрила доступ до портів у Чорному морі та окупувала узбережжя Азовського моря.

«Наразі 22 млн тонн зернових знаходяться у сховищах, ми не можемо направити їх на світовий ринок, де вони потрібні. Вже відчувається, що ціни на зернові, а згодом та інше продовольство, можуть катастрофічно зрости. І вже урядам країн-експортерів продовольчих товарів доведеться ухвалювати рішення щодо закриття експорту тієї чи іншої агропродукції зі своїх країн, щоб утримати внутрішні ціни від вибухового зростання», – сказав Зеленський.

Наближення катастрофи, за його словами, почнуть відчувати в липні, коли в багатьох країнах закінчаться запаси торішнього врожаю.

«Погляньте на ціни прямо в магазинах зараз, їхнє зростання – це провісник того, що обов’язково вдарить по людях, якщо нічого не зміниться. Це провісник злиднів для бідних та збіднення середнього класу. Лише уявіть собі, яким політичним хаосом це може закінчитись у деяких регіонах. І це я навів лише один аспект того, як війна, розв’язана росією, впливає на весь світ. А таких аспектів, окрім загрози голоду, хаосу, справді багато», – додав Зеленський.

Раніше ми писали про те, що голова Світового банку попередив про глобальну рецесію через війну в Україні.

Нагадаємо, Туреччина веде переговори з росією та Україною щодо відкриття коридору через Босфор для експорту українського зерна.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.