Нацбанк хоче заборонити колекторам вимагати кредити: хто належить до виключення із правил

Економіка, Новини, Політика, Суспільство
Нацбанк хоче заборонити колекторам вимагати кредити: хто належить до виключення із правил.
Зміни до цього закону Нацбанк пропонує внести на період дії воєнного стану та упродовж шести місяців після його припинення або скасування заборонити банкам, небанківським фінансовим установам та колекторським компаніям здійснювати заходи з врегулювання простроченої заборгованості щодо споживачів-військовослужбовців.
Зокрема, йдеться про військовослужбовців ЗСУ, інших військових формувань та правоохоронних органів спецпризначення, Державної спеціальної служби транспорту, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, які проходять військову службу на території України, і військовослужбовців зазначених вище військових формувань та правоохоронних органів – громадян України, які виконують військовий обов’язок за межами України. Пропозиції НБУ стосуються також військовослужбовців, які стали особами з інвалідністю внаслідок захворювання, пов’язаного з проходженням військової служби, чи внаслідок захворювання після звільнення їх з військової служби, пов’язаного з проходженням військової служби, та членів їхніх сім

Окрім цього, йдеться про категорії військовозобов’язаних та резервістів, призваних на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори, а також членів добровольчих формувань територіальних громад під час їхньої участі у заходах підготовки добровольчих формувань територіальних громад, а також виконання ними завдань територіальної оборони України.

«Завдяки неймовірній силі та мужності наших захисників і захисниць Україна дає гідну відсіч ворогу. Задля їхньої підтримки ми запропонували внесення змін до Закону України «Про споживче кредитування». Сподіваємося на підтримку парламентарів», – прокоментував ініціативу Голова Національного банку Кирило Шевченко.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.