“Дуже важко, але ми стоїмо”: Залужний закликав Захід поквапитися з постачанням зброї

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

Війська потребують далекобійного озброєння, а зволікання з його передаванням загрожує загибеллю українських захисників, заявив головнокомандувач ЗСУ.

Головнокомандувач висловив подяку за надану допомогу у вигляді західної військової техніки, додавши, що вона допомагає вибити супротивника з території країни.

Водночас Залужний зазначив, що українські війська дуже потребують озброєння, яке дозволить завдавати ударів по позиціях супротивника на великій відстані.

“І з цим не можна зволікати, адже ціна затримки вимірюється життям людей, які захищали світ від рашизму”, — додав головнокомандувач.

Також Залужний прикріпив до допису відео, на якому показано роботу українських військових із британською гаубицею М777.

Нагадаємо, нещодавно президент України Володимир Зеленський заявив, що очікує на постачання реактивних систем залпового вогню MLRS, дальність стрільби яких може досягати 300 кілометрів. Водночас глава держави розкритикував Захід за відмову закрити небо над Україною чи поставити винищувачі.

Раніше радник керівника Офісу президента Олексій Арестович визнав, що озброєння від Заходу Україна отримує повільно, у зв’язку з чим російські війська можуть знову спробувати захопити Київ, Чернігів, Суми та Харків.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.