Правила фітосанітарного контролю змінюються із 27 травня – діятиме новий Закон

Економіка, Новини, Політика, Суспільство

Починаючи із 27.05.2022 року діятиме Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо безперебійного виробництва та постачання сільськогосподарської продукції під час воєнного стану» від 12.05.2022 р. № 2246-IX. 

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на видання “Голос України“.

Цей Закон передбачає:

1. Під час воєнного стану та протягом 90 днів з дати його припинення або скасування:

– зупиняється проведення державної санітарно-епідеміологічної експертизи планів державних випробувань пестицидів і агрохімікатів, матеріалів реєстрації пестицидів і агрохімікатів;;

– для державної реєстрації пестицидів і агрохімікатів, у тому числі розпочатої до 27.05.2022 року, наявність позитивного висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи не вимагається;

– державна реєстрація агрохімікатів не вимагається у випадках, передбачених ст. 4 Закону України “Про пестициди і агрохімікати”, а також для таких товарних підкатегорій згідно з УКТ ЗЕД, встановлених цим Законом.

2. Оригінали фітосанітарного сертифіката та фітосанітарного сертифіката на реекспорт, видані державою-імпортером, визнаються в Україні у паперовій та електронній формах.

Оригінали фітосанітарного сертифіката та фітосанітарного сертифіката на реекспорт видаються державним фітосанітарним інспектором:

– у паперовій формі – якщо цього вимагають фітосанітарні заходи країни призначення;

– в електронній формі – в інших випадках, у тому числі на вимогу особи.

3. На період воєнного стану та протягом 90 днів з дати його припинення або скасування огляд та відбір зразків для цілей фітосанітарної експертизи (аналізів) можуть здійснюватися державними фітосанітарними інспекторами, аудиторами із сертифікації (агрономами-інспекторами) та фахівцями фітосанітарної лабораторії, включеної до Переліку фітосанітарних лабораторій.

4. Упродовж трьох років з дня припинення або скасування воєнного стану вантажі, що ввозяться (пересилаються) на митну територію України, підлягають документальним перевіркам, перевіркам відповідності та фізичним перевіркам, які проводяться у пунктах пропуску (пунктах контролю) через державний кордон України або в зонах митного контролю на митній території України.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.