Грошову допомогу від уряду зможуть отримати не лише внутрішньо переміщені особи — Шмигаль

Економіка, Новини, Суспільство

Кабінет Міністрів розширив перелік громадян, які можуть претендувати на виплати від міжнародних організацій. Тому грошову допомогу по 2,2-2,5 тис. грн щомісячно зможуть отримати не тільки внутрішньо переміщені українці.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ за посиланням на пресслужбу Офісу президента.

Відповідне рішення було прийняте 17 травня під час засідання Кабміну.

Грошову допомогу від міжнародних організацій  розміром по 2200, 2500 грн зможе отримати більше громадян України. Окрім внутрішньо переміщених осіб на виплати можуть претендувати люди з деокупованих територій, з місць, де відбуваються активні бойові дії та українці, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях.

“Раніше такі виплати передбачалися тільки внутрішньо переміщеним особам з числа найбільш вразливих соціальних категорій. Тепер виплати зможуть отримати й наші люди з деокупованих територій, з населених пунктів, які перебувають у зоні активних бойових дій, а також громадяни на тимчасово окупованій території”, – повідомив Денис Шмигаль.

Також він зазначив, що заявку на отримання допомоги можна подати на сайті “єДопомога”, а з часом така можливість з’явиться в “Дії”.

  • Нагадаємо, що Міністерству соціальної політики виділили 10 мільярдів гривень для надання щомісячної допомоги внутрішньо переміщеним особам. За програмою кошти можна витратити на проживання та оплату житлово-комунальних послуг.
  •  Додаткові грошові виплати частина внутрішньо переміщених осіб отримає згідно з укладеним меморандумом про взаєморозуміння з Всесвітньою продовольчою програмою.
  • Українці, що були вимушені евакуюватися з регіонів, де тривають бойові дії, до безпечніших місць України, можуть в онлайні отримати статус ВПО та подати заявку на щомісячну виплату.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.