У Вищої ради правосуддя з’явився новий голова

Новини, Політика, Суспільство

Після того, як етична рада відсторонила від посади члена Вищої ради правосуддя Віктора Грищука, він втратив й посаду в.о. голови ВРП. Відповідно, у Раді змінився очільник.

Наразі у складі Ради залишається тільки 4 члени, враховуючи Голову Верховного Суду, який вхоить до її складу за посадою. Тож до виконання обов’язків голови ВРП приступив Віталій Саліхов — як найстарший за віком член Ради, —про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на «Закон і Бізнес».

Нагадаємо, що ЕР визнала Віктора Грищука, який виконував обов’язки голови ВРП, таким, що не відповідає критеріям доброчесності, та внесла суб’єкту призначення рекомендацію про його звільнення з посади. На прийняття такого рішення або відхилення рекомендації у з’їзду науковців є 3 місяці. До того часу В.Грищук вважається відстороненим від посади члена ВРП.

Довідково:

Віталій САЛІХОВ народився 3 лютого 1967 року в місті Феодосія АР Крим.

Закінчив Київське вище військово-морське училище за спеціальністю «соціальний психолог», а у 1998 році — Київський національний університет ім.Т.Шевченка за спеціальністю «правознавство».

З 2002 року — суддя Військового місцевого суду Феодосійського гарнізону, згодом — Сімферопольського гарнізону.

З 2007 року — суддя Військового апеляційного суду ВМС України.

У 2011-му обраний суддею Апеляційного суду м.Севастополя.

У квітня 2014 року — суддя Апеляційного суду міста Києва (Київського апеляційного суду).

У 2021 році обраний членом Вищої ради правосуддя XVІІІ з’їздом суддів.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.