ЗСУ розкрило таємницю «Привида Києва» після заяв ЗМІ про те, що він загинув (відео)

Відео-новини, Новини, Політика, Суспільство

Британське видання The Times заявило, що легендарним «Привидом Києва» був майор Степан Тарабалка, який героїчно загинув у бою.

Командування Повітряних cил ЗСУ пояснило, що це не так.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на hromadske.ua.

29 квітня британське видання з посиланням на «українські джерела» повідомило, що «Привид Києва», який нібито збив понад 40 російських літаків, загинув у бою — як заявляє видання, ним був 29-річний майор Степан Тарабалка.

Командування ПС ЗСУ повідомляло, що Тарабалка загинув 13 березня у повітряному бою з набагато більшими силами російських окупантів. Президент України присвоїв льотчику звання «Герой України» та орден «Золота Зірка» посмертно.

Втім, у Командуванні Повітряних Сил заперечили, що Тарабалка є «Привидом Києва», як, власне, заперечили й існування самого легендарного пілота.

«”Привид Києва” — це супергерой-легенда, чию постать створили українці. Це радше збірний образ пілотів 40-ї бригади тактичної авіації Повітряних сил, які захищають небо столиці. Які раптово з’являються там, де на них не чекають», — пояснили в командуванні.

Також там закликали українську спільноту «не видавати бажане за дійсне» та перевіряти джерела інформації перед тим, як її поширювати.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.