Вплив війни на повітря в Україні можна порівняти з роком роботи металургійного підприємства

Здоров'я, Новини, Політика, Суспільство

Вплив війни на забруднення повітря в Україні можна порівняти з наслідками від року роботи одного металургійного підприємства.

Про це кажуть в Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

«Ворожі снаряди щодня влучають у нашу критичну інфраструктуру та житлові будинки. Окупант обстрілює українські нафтобази, хімзаводи та інші промислові об’єкти. Все це спричиняє значні загоряння та призводить до забруднення атмосферного повітря небезпечними речовинами. Обсяг викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря за час ведення бойових дій на території України вже можна прирівняти до викидів одного металургійного підприємства за весь рік роботи», – коментує міністр Руслан Стрілець.

Це спричиняє значні збитки. Наприклад, при згоранні 100 тонн палива Україна може втратити понад 3,6 мільйона гривень, а при пожежах на гектарі лісу – близько 1,3 мільйона гривень. «Все це ляже в основу матеріалів для звернення у Міжнародний суд ООН та притягнення окупанта до відповідальності», – додає міністр.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.