В КМДА відповіли, чи загрожує Києву оточення

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

Запаси в місті розподілені, аби ворог не знищив їх одним чи кількома ударами.

На сьогодні оточення Києву не загрожує, але міська влада готова до будь-якого сценарію.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на повідомлення в Telegram-каналі Київської міської державної адміністрації.

Зазначається, що Київ забезпечений усім необхідним. “Запаси розподілені, аби ворог не знищив їх одним чи кількома ударами”, – мовиться у дописі.

Гуманітарний штаб міста за березень та квітень закупив та отримав від благодійних організацій понад 6 тис. тонн продовольчих товарів.

“Місто заготувало у достатній кількості також товари першої необхідності та ліки. На сьогодні оточення столиці не загрожує, але міська влада готова до будь-якого сценарію”, – запевнили у КМДА.

Крім того, зазначається, що Гуманітарний штаб два місяці працював над забезпеченням необхідним категорій осіб, які залишилися в столиці і не мали змоги самі подбати про себе.

“Щодня тисячі продуктових наборів видавали у районних гуманітарних штабах. Соціальна служба за підтримки волонтерів розвозила необхідне по домівках. Батальйони тероборони та чергові на блокпостах були забезпечені гарячим харчуванням”, – розповіли у міській адміністрації.

Загалом допомогу в столиці отримали понад 200 тис. киян, констатували у КМДА.

Як раніше повідомляв УНІАН, наступ військ Російської Федерації на Київ провалився, зокрема, через те, що він вівся похідним маршем. 

Війська РФ під час наступу не були розосереджені і йшли колонами, розповів генерал армії у відставці Віталій Радецький.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.