У Офісі Президента заявили, що час та контекст зустрічі Зеленського і Путіна поки що не визначені

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

Про це радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив у коментарі “Українській правді”, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“Безумовно, Туреччина, розуміючи, які руйнівні наслідки для чорноморського регіону має війна, розв’язана РФ, намагається прискорити вирішення конфлікту.

Тим не менш, час зустрічі президентів двох країн та контекст зустрічі поки що не визначені”, зазначив Подоляк.

Радник глави Офісу президента додав, що ОП спостерігає певну інтенсифікацію бойових зіткнень на сході країни та спроби остаточно знищити Маріуполь.

Та все ж, продовжуються консультації на рівні робочих підгруп, які готують позиції сторін у юридичному плані.

Подоляка пообіцяв одразу повідомити, якщо щойно “з’явиться конкретика”.

Як повідомляла Рубрика, 27 квітня міністр оборони Туреччини повідомив, що Зеленський та путін можуть зустрітися вже найближчими днями.

“Президент Ердоган неодноразово зустрічався з паном путіним та паном Зеленським.

На цих зустрічах президент намагається якнайшвидше домогтися припинення вогню і сісти за стіл переговорів.

Ми сподіваємося, попри деякі труднощі, найближчими днями, можливо, вдасться зійтися двом лідерам”, зазначив міністр оборони Туреччини.

Довідка.

Нагадаємо, що 2 квітня очільник переговорної групи з росіянами Давид Арахамія висловив думку, що особисті перемовини лідерів України й росії можливі найближчим часом.

Зеленський 4 квітня заявив, що чим довше росія затягуватиме з зустріччю президентів України та РФ, тим гірше для неї самої.

Ще 31 березня президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявляв, що має намір провести зустріч президентів України Володимира Зеленського та Росії Володимира Путіна найближчим часом.

10 березня міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що путін не проти прямих переговорів із Зеленським.

11 березня це підтвердили у Кремлі. 

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.