Росіяни масово відмовляються воювати, їм погрожують розправою над родичами – розвідка

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

ФСБ погрожує російським солдатам розправою над родичами тих, хто відмовляється їхати на війну в Україну.

У збройних силах Російської Федерації зростає кількість відмов брати участь у війні проти України.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.  з посиланням на повідомлення Головного управління розвідки Міністерства оборони України у соціальній мережі Facebook.

“В армії РФ продовжується хвиля відмов від участі у війні проти України. Так підтверджено, що серед “контрактників” у підрозділах 150 мотострілкової дивізії 8 армії південного військового округу ЗС РФ кількість відмов сягнула 60-70% від загальної кількості особового складу”, – йдеться у повідомленні.

При цьому, з військовослужбовцями, які відмовилися їхати в Україну, “працюють” заступники командирів підрозділів з воєнно-політичної роботи та співробітники ФСБ.

“Людей переконують взяти участь у наступальних діях. В разі повторної відмови – погрожують розправами над родичами”, – наголошується у повідомленні.

“Тим, кого таки не вдалося переконати, заносять запис в особову справу: “Відмовився від участі у спеціальній воєнній операції на території ЛНР, ДНР та України”. Аналогічний запис отримують ті, хто досі не брав участі у війні проти України, а залишились у так званому “стратегічному резерві” в пунктах постійної дислокації. Тим, хто прибув у частини в ході ротації, але відмовився від участі в бойових діях, у військовий квиток ставлять штамп: “Здійснив ухилення від виконання обов’язків військової служби та службово-бойових завдань під час проведення спеціальної військової операції на території України”, – сказано у повідомленні.

“Одночасно, російське командування здійснює заходи щодо приховування реальної кількості вбитих військових. Їхні тіла накопичуються в моргах населених пунктів Ростовської області. Багато тіл перебувають в моргах вже понад місяць”, – йдеться у повідомленні.

Росіяни платять своїм життям за вторгнення в мирну Україну. Станом на 18 квітня, українські бійці перетворили на добриво приблизно 20,6 тисячі окупантів.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.