На затонулому крейсері “Москва” могли бути ядерні боєголовки – експерт

Новини, Політика, Суспільство

Керівник проєкту в Інституті Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко припустив, що на борту затонулого російського крейсера “Москва” могли бути дві ядерні боєголовки.

Про це інформує  щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на керівника проєкту в Інституті Чорноморських стратегічних досліджень Андрія Клименко у Facebook

“… фахівці кажуть, що за штатом на борту ркр “Москва” є 2 ядерні боєголовки до крилатих ракет (можливо для багатьох це новина, але так і є, це корабель – носій ядерної зброї).

Де ці боєголовки? Де вони були під час вибуху боєзапасу? Де точка на мапі? Координати? – Це компетенції РБ ООН, МАГАТЕ…

До цього мають негайно долучитися прибережні держави Чорного моря – Туреччина, Румунія, Болгарія, Грузія…”

Передісторія:

  • Ввечері 13 квітня стало відомо, що українськими протикорабельними ракетами “Нептун” вразили ракетний крейсер “Москва” Чорноморського флоту РФ. Після цього крейсер з 16-ма крилатими ракетами було виведено з ладу.
  • Зранку 14 квітня в російському мінобороні визнали, що на палубі флагмана ЧФ РФ сталася пожежа, але скинули все на випадкову детонацію боєприпасів. Про інцидент командування доповіло особисто російському президенту Володимиру Путіну.
  • Українське військове командування повідомило вдень 14 квітня, що внаслідок влучання українських ракет крейсер “Москва” почав тонути.
  • Згодом стало відомо, що російський крейсер “Москва” затонув після тривалої пожежі на борту, поки його буксирували в Севастополь.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.