На Франківщині ще один храм московського патріархату переходить до ПЦУ

Новини, Суспільство

У селі Сеньківське Білоберізької територіальної громади, що на Івано-Франківщині, храм УПЦ Московського патріархату переходить до Православної церкви України.

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив журналіст Роман Клим, інформує  щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Четверту студію.

Йдеться про церкву святого апостола Андрія Первозванного.

За його словами, ключі від церкви добровільно у сільську раду приніс Віктор Гаращук, на землі якого споруджений храм. 5 квітня у церкві відбувся перший “український молебень”, який служили священник храму у Черемоші Василь Попадюк та Петро Данильчик з Устерік.

Незабаром, пише журналіст, правлячий архієрей єпископ Юліан призначить сільській церкві нового священнослужителя.

“Власне, московські попи не служили у Сеньківському від перших днів вторгнення Росії в Україну. Храм, кажуть, був зачинений. Очевидно аж тепер духівник і парафіяни, можливо, усвідомили, що грали на руку агресору, — каже Роман Клим. — Зрештою, інакше і не могло статися, адже неподалік церкви розкинувся славнозвісний присілок Вільшєнський, де відбувся історичний бій вояків УПА, навколишні ліси ховали борців за волю України… Тож присутність на цих теренах московського духу була неприпустимою”.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.