Байден готовий особисто поїхати в Україну

Новини, Політика, Суспільство

Президент США Джозеф Байден підтвердив, що готовий особисто поїхати в Україну.

Як повідомляє пресслужба Білого дому, про це він заявив 14 квітня перед посадкою на борт президентського літака, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

У відповідь на питання про можливий візит високопосадовців США до України Байден сказав, що це “рішення наразі ухвалюється”. На уточнення, чи готовий американський президент поїхати особисто в Україну, той відповів ствердно.

Раніше речниця Білого дому Джен Псакі заявила, що Байден найближчим часом не планує здійснити візит до України на тлі візиту до Києва прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона.

Видання Politico стверджувало, що Білий дім обговорює можливість візиту американської делегації до Києва. Але найімовірнішим кандидатом там назвали міністра оборони США Ллойда Остіна або державного секретаря Ентоні Блінкена.

Що відомо

  • 13 квітня до Києва поїздом УЗ прибули президенти Польщі, Литви, Латвії та Естонії. Вони зустрілися із українським президентом Володимиром Зеленським, а також відвідали зруйновану Бородянку.
  • 9 квітня британський прем’єр Борис Джонсон здійснив неанонсований візит до Києва. Зокрема, він гуляв Хрещатиком разом із президентом Володимиром Зеленським і анонсував допомогу в розмінуванні та збройну допомогу ЗСУ у боротьбі проти російської армії.
  • 8 квітня президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, головний дипломат ЄС Жозеп Боррель і прем’єр-міністр Словаччини Едуард Геґер прибули до Києва, щоб висловити підтримку Україні. Президентка Єврокомісії офіційно передала президенту Зеленському опитувальник, заповнення якого є необхідним кроком для надання Україні статусу кандидата в ЄС.
  • Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що готовий приїхати до України для досягнення миру, а не заради візиту як такого.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.