Зброя для ударів по російських авіабазах – США обговорюють нові поставки Україні

Новини, Політика, Суспільство

Постачання Україні озброєння середньої дальності (радіус ураження цілей 500-5000 км, – ред.), яким можна бити по аеродромах на території Росії, є сьогодні предметом обговорення у США.

Про це без уточнення подробиць про тип озброєнь заявила заступниця міністра оборони США Кетлін Хікс, передає щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Голос Америки“.

“Так, ми продовжимо розглядати типи засобів, яких потребують українці, — у плані того, щоб надати їм трохи більше дальності та дистанції”, — зазначила вона.

За її словами, поки не буде відповідних президентських рішень, детальнішої інформації не буде.

“Я не хотіла б забігати вперед наших президентських рішень. Проте ми просуваємо ці пакети дуже швидко. І вважаю, ви побачите більше в наступні дні”, — сказала Хікс.

На запитання, чи означають її висловлювання, що США готові розглянути можливість постачання Україні озброєнь більшої дальності, ніж ті, що передавались досі, Хікс відповіла ствердно.

Разом з тим, поточна підтримка ЗСУ розвідданими та боєприпасами триватиме.

“Знаємо, що розвідувальна підтримка, яку ми надаємо, є життєво важливою. Українці теж ясно давали це зрозуміти публічно. Ми продовжимо це робити”, – зазначила Хікс.

13 квітня Пентагон прийме лідерів 8 провідних американських виробників зброї, щоб обговорити спроможність галузі задовольняти потреби України в зброї, якщо війна з Росією триватиме роками. На 90-хвилинній зустрічі має бути присутній заступник міністра оборони Кетлін Хікс.

Раніше у США заявили, що оголосять про додаткові $750 млн на озброєння для України. Постачання озброєння буде фінансуватися шляхом президентських повноважень, в рамках яких президент може санкціонувати передачу товарів і послуг із запасів США без схвалення Конгресу у відповідь на надзвичайну ситуацію.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.